• Acimasiz
  • Aptal
  • Arastirmaci
  • Bitkin
  • Bulutlarda
  • Cap Canlı
  • Cok Asik
  • Cok Dertli
  • Cok Sinirli
  • Cok Yorgun
  • Depresyonda
  • Eglenceli
  • Enerji Dolu
  • Fikirci
  • Geveze
  • Hasta
  • Huzurlu
  • Kabadayi
  • Kaygili
  • Keyifli
  • Komik
  • Kopkop
  • Korkak
  • Korku Dolu
  • Kotu Cocuk
  • Kuskulu
  • Mahzun
  • Manyak
  • Melek Gibi
  • Merakli
  • Meskul
  • Mutlu
  • Neseli
  • none
  • Olu Gibi
  • Palyaco
  • Panik
  • Paranoyak
  • Pisman
  • Ruhsuz
  • Saygın
  • Sekercik
  • Sersem
  • Seytan
  • Sinsi
  • Sulu Goz
  • Suspus
  • Terbiyesiz
  • Urkek
  • Usumekte
  • Utangac
  • Uykucu
  • Yalniz
  • Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    1. #1
      Durumu
      Online
      is http://www.gozdeforumdunyasi.c
      om
       
      Ruh Halim
      Huzurlu
       
      ELFIDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Admin
      Üyelik tarihi
      Mart.2013
      Mesajlar
      37.466
      Konular
      2569
      Beğendikleri
      3.672
      Beğenileri
      267

      Standart Elfida dan Adana , Kuyu Büryan Kebabı , gozdeforumdunyasi






      Kuyu Büryan Kebabı Porsiyonları :
      150gr Kuyu Büryan Kebabı - 17 TL
      250gr Kuyu Büryan Kebabı - 25 TL
      500gr Kuyu Büryan Kebabı - 48 TL
      1000gr Kuyu Büryan Kebabı - 82 TL


      Kuyu Büryan Kebabı - Yapılışı :
      Kuyu içerisinde odun yakılarak, ateş köz haline getirilir.


      Kuzu etinin (yarım gövde) but ve kol kısmı ayrıldıktan sonra, leğen kemiği bırakılarak diğer kemiklerden sıyrılır.

      Kemikli etler, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine konur, su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler, çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 tane yarım gövde, leğen kemiğinden asılır ve kuyu içerisine havada kalacak şekilde duvarlara değmeden daldırılır, kuyunun üstü metal kapak ile kapatılarak kenarları kül ile sıvanır. Pişme esnasında etin yağı, kazanın içine damlayarak, kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesi sağlanır.

      Ortalama iki - üç saat sonra pişen kuzu eti, kuyudan çıkarılarak tezgah üstüne asılır.

      Bıçak ile istenilen miktar kadar kesilerek tartılır ve kuşbaşı büyüklüğünde pide ekmek üzerine doğranarak, tuzlanıp taş fırında ısıtıldıktan sonra servis yapılır. Kuyu Büryan Kebabını tercihinize göre yağsız, yağlı ya da kemikli, kemiksiz şeklinde farklı şekillerde sipariş edebilirsiniz.





      AFİYET OLSUN






    2. #2
      Durumu
      Offline
      Bu kullanıcının durumu yoktur.
       
      Ruh Halim
      ----
       
      Organikseker61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      Junior Member
      Üyelik tarihi
      Mart.2013
      Mesajlar
      0
      Konular
      4331
      Beğendikleri
      0
      Beğenileri
      3

      Standart Cevap: Elfida dan Adana , Kuyu Büryan Kebabı , gozdeforumdunyasi

      güzel paylaşim için tşkler

    3. #3
      Durumu
      Offline
      Bu kullanıcının durumu yoktur.
       
      Ruh Halim
      ----
       
      xyz25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
      wip
      Üyelik tarihi
      Temmuz.2013
      Mesajlar
      1
      Konular
      20
      Beğendikleri
      0
      Beğenileri
      1

      Standart Cevap: Elfida dan Adana , Kuyu Büryan Kebabı , gozdeforumdunyasi

      Paylaşıma emeklerine teşekkürler....

    • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

      Elfida dan Adana , Kuyu Büryan Kebabı , gozdeforumdunyasi


      Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

    Konu Bilgileri

    Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

    Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)

    Benzer Konular

    1. Cevap: 3
      Son Mesaj : 02.Mayıs.2014, 23:14
    2. Cevap: 2
      Son Mesaj : 02.Mayıs.2014, 23:05
    3. Cevap: 3
      Son Mesaj : 08.Aralık.2013, 13:10
    4. Cevap: 2
      Son Mesaj : 24.Haziran.2013, 00:00
    5. Cevap: 1
      Son Mesaj : 21.Haziran.2013, 22:34

    Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •